Povijest tvrtke

Poduzeće "Šimundža & CO" započelo je s radom 1985. godine kao obrtnička radionica, da bi se početkom 1993. godine, zbog kontinuiranog povećanja proizvodnje, te otvaranja trgovine alatima, strojevima i priborom za stolarske radionice, registriralo kao društvo s ograničenom odgovornošću.

Tijekom 1998. godine trgovina preseljava u 200 m2 vlastitog prodajnog prostora u Splitu, na adresi, Poljička cesta 4. Povećani kapaciteti proizvodnje, zbog sve veće potražnje upravo naših proizvoda, rezultirali su i preseljenjem proizvodnog pogona namještaja na lokaciju Kopilica 5 u Splitu, u prostor od preko 2000 m2 u sklopu kojeg se nalazi uprava, prodajni salon, projektni ured, knjigovodstvo, proizvodnja pločastih materijala te lakirnica.

2000. - proizvodnja građevinske stolarije preseljava s prostora Blatine 6 u novu modernu halu od 400m2 u Bisku (općina Trilj), moderniziraju se strojevi i poboljšava proizvodnja.

2002. - tvrtka usavršava proizvodnju namještaja uvođenjem najmodernijih CNC strojeva za pilanje, kantanje i obradu. Projektni ured i proizvodnja povezana umreženim kompjuterima te najmodernijim NETLINE softverskim rješenjima za proizvodnju namještaja.

2004. - U svrhu što bolje ponude i kvalitetnije usluge našim kupcima, trgovina alata i strojeva za obradu drva se odvaja od matične tvrtke kao nova tvrtka "M.Šimundža d.o.o." te se prodajni prostor preseljava na lokaciju Kopilica 5 u isti kompleks gdje i proizvodnja.

Tvrtka postaje ovlašteni serviser strojeva SCM grupacije, uključujući CNC strojeve za obradu drva.

2005. - Uvođenje softvera za praćenje proizvodnje radi potreba za preciznošću, brzinom i kvalitetnijim tokom informacija unutar proizvodnje. Od 2006. godine sustav se proširuje na web te se u isti sustav preko internet tehnologije povezuju i proizvodnja namještaja i građevinske stolarije.

Ovaj sustav omogućuje svakom kupcu da u svakom trenutku ima uvid u proizvodnju naručenog proizvoda preko web stranice tvrtke.

Danas, zahvaljujući rezultatima poslovanja, kavaliteti usluge, visoko postavljenim normativima rada, te stalno zaposlenom, uhodanom, mladom timu od preko 40 zaposlenih, poduzeće Šimundža & CO., posluje kao veliko poduzeće.

Ambicioznim planom, koji objedinjuje prostor, struku te vrhunsku tehnologiju, želimo biti najbolji u asortimanu ponude i gotovih proizvoda. Dovoljno je da nam se obratite samo jedan put ili da posjetite neku od lokacija gdje smo ostavili neizbrisiv trag. Sve ostalo bit će plod višegodišnje suradnje u obostranom interesu.